Toolbar

Tekijät

Petteri Saario

Petteri Saario, s. 1961, on DocArtin ja Taiga Filmsin perustaja. Hän myös johtaa molempien yhtiöiden toimintaa. Paitsi ohjaa, kuvaa ja tuottaa, Petteri myös pääosin käsikirjoittaa ja leikkaa omat dokumenttielokuvansa ja -sarjansa. Hänen teoksiaan on esitetty ympäri maailman, ja monet niistä on palkittu sekä Suomessa että ulkomailla. 

"Aika on arvokkain työkaluni. Tarvitsen sitä, yleensä vuosia, jotta minulle syntyy riittävän syvä henkilökohtainen suhde kohteeseeni, olkoot se järvi, joki, ihminen tai joku muu luontokappale. Ilman hikeä ja väsymistä syntyy pinnallisia tarinoita, joita kukaan ei muista enää seuraavana päivänä. DocArtin ja Taiga Filmsin lähes jokainen tuotanto on kestänyt vuosia: pitkän työn tuloksena on syntynyt - näin uskon ja toivon -aikaa kestäviä teoksia, jotka puhuttelevat ihmisiä niin Suomessa kuin muuallakin vielä vuosien päästä."

"Elävä ja elinvoimainen luonto on kaiken perusta. Ilman sitä ei pysy pystyssä yksikään taloudellinen, poliittinen tai kulttuurinen luomus. DocArtin ja Taiga Filmsin tuotannoissa halutaan antaa puheenvuoro niille, jotka eivät itse saa ääntänsä kuuluville: luonnolle ja siitä hengittäville uhatuille elämäntavoille." 

 Petteri Saario CV