Toolbar

tekijät

Yhtiöt

DocArt

DocArt on Petteri ja Tiina Saarion vuonna 2002 perustama dokumenttielokuvien ja -sarjojen sekä muiden audiovisuaalisten sisältöjen tuottamiseen erikoistunut tuotantoyhtiö. 

DocArt tuottaa luonnosta ja ihmisluonnosta kertovia elokuvia ja ohjelmia niin televisiokanaville, näyttely-, mainos- ja edustustarpeisiin kuin verkkoon ja teatterilevitykseen. 

DocArtilla on laaja ja laadukas kuva-arkisto pohjoisesta luonnosta sekä luontoa lähellä elävien ihmisten arjesta. Kuva-aineistoa löytyy myös mm. Afrikasta, Väli-Amerikasta, Kiinasta, Borneosta, Kanarian saarilta ja Venäjältä. 

DocArtin tuotannot kuvataan korkeatasoisille teräväpiirtoformaateille. Peruskuvauskaluston lisäksi yhtiöllä on ilma-, vedenalais-, intervalli-, yö- ja suurnopeuskuvaukseen soveltuvaa kalustoa sekä laadukas jälkituotantokalusto. 

DocArtin toimitilat sijaitsevat Porvoossa historiallisessa Kiialan kartanossa.  

Taiga Films

Taiga Films on Petteri Saarion, Jan Henrikssonin ja Juha Taskisen vuonna 1996 perustama tuotantoyhtiö (kuva perustamisvuodelta). Taiga Films on erikoistunut luontodokumenttien sekä pohjoisen luonnon ja ihmisen välisestä suhteesta kertovien dokumenttiteosten tuottamiseen.

Taiga Filmsin perustajat ovat olleet keskeisesti mukana yhteensä yli sadassa dokumenttituotannossa, ja heille on myönnetty lukuisia koti- ja ulkomaisia tunnustuksia ja palkintoja.

Taiga Filmsin toimitilat sijaitsevat DocArtin tilojen yhteydessä Porvoossa Kiialan kartanossa.