Kuusiosainen dokumenttisarja YLE TV2:ssa alkaen 20.1.2012 klo 19.30
 

Ohessa poimintoja joistakin YLE TV2:lle tuottamiemme tv-sarjojen arvosteluista

Rajankäyntiä-sarja
 
”Sarja on harvinainen yhdistelmä tietoa, katoavia maisemia ja ihmisiä. Tällaisten ohjelmien vuoksi on ilo maksaa tv-maksu.”
Kirsikka Moring, Helsingin sanomat

”Petteri Saario on maineikas dokumentaristi ja luontoelokuvien tekijä. Hän on kannuksensa ansainnut, moneen kertaan, mutta viimeistään hänen tänään alkavan uuden sarjansa myötä on syytä suitsuttaa miehelle ylistystä.”
Tuija Heikkilä, Aamulehti * * * * *

”Dokumentaristin täysosuma Kuusiosainen Rajankäyntiä-dokumenttisarja tekee kunniaa sanalle dokumentti. ... Saario on onnistunut vaikeassa tyylilajissa. Kuvat ovat kauniita, kuvakerronta lähes runollista. Tietoa on paljon mutta se syötetään katsojalle ilman infoähkyä.”
Paula Haarala, IltasanomatJokiemme helmet-sarja
 
”Saarion sarja on erinomainen. Kuvat ovat parhaimmillaan kuin taideteoksia. Valo, usva, kuura, heijastukset ja kuohut leikkivät niissä, niitä on otettu veden tasolta ja alta, maalta ja ilmasta, vuodenaikojen vaihtuminen on muistettu. Rannoilta on löydetty sekä jylhää erämaata että herkkää maalaisidylliä.
 
Muutkin kokonaisuuden osat ovat kohdallaan. Sarjaa varten on tehty omaa musiikkia, joka säestää sopivasti kuvia ja kerrontaa tunkematta häiritsemään niitä. Isän ja pojan melontaretket eivät vie tilaa enempää kuin tarinoiden kehystämiseksi tarvitaan.”
Ensio Ruohomäki, Aamulehti * * * * *

”Visuaalisesti kunnianhimoinen sarja”
Apu

”Laadukas kuusiosainen kotimainen dokumenttisarja... ... vaikuttava vetoomus suomalaisen jokiluonnon puolesta.”
Mika Parkkonen, Helsingin sanomatItämeren helmet-sarja
 
”Rauhallinen kerronta ja hienot kuvat irrottavat katsoja ajasta ja paikasta ja saavat suolan maistumaan suussa.”
Ville Lehtovaara, Aamulehti * * * *

”Lopputulos on vaikuttava. Saario kuljettaa katsojaa läpi maisemien jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Tunnelma syventyy merellisellä äänimaisemalla ja Perttu Hietasen tyylikkäällä musiikilla. YLE TV2:n ohjelmajohtaja on syystäkin tyytyväinen. ”Odotukset YLEn puolelta olivat korkealla, mutta silti lopputulos ylitti ne kaikki,” Kärkkäinen arvioi dokumentin ennakkokatselutilaisuudessa. ”Itämeren helmet osoittaa osaltaan, että Suomessa osataan tehdä erittäin korkeatasoisia luontodokumentteja.” Dokumenttisarja on jo ehtinyt herättää kansainvälistäkin kiinnostusta. Se on myyty jo kolmeen maahan ja ostajaehdokkaita on lisäksi kymmenkunta.”
Jouni Närhi, YLE Linkki

”Kun on katsonut Itämeren helmet –sarjan useita jaksoja isolta kankaalta, on helppo todeta, että kokonaisuus kuuluu kotimaisten luontodokumenttien ehdottomaan kärkeen.”
Jouko Grönholm, Turun Sanomat